Ricerca personalizzata

13/10/11

Transfett Er En Annen årsak Til Høyt Blodtrykk

Når etterspørselen etter smør overskredet evne til bøndene å levere dette ønskelig fett ... jakten på en erstatning startet vi på veg til transfett, hjertesykdom og høyt blodtrykk. Først 20 år siden fikk vi endelig oppdager farene ved transfett.

How Did Trans fett Delta i vår matforsyning?

I 1860-årene smør var i stor etterspørsel og det var bare ikke nok til å tilfredsstille alle. Keiser Louis Napoleon III tilbudt en premie for en erstatning ... og så ble den første margarinen oppfunnet av en fransk kjemiker. Det ble opprettet fra avklart beef fett.

Det var ikke før 40 år senere at prosessen med hydrogenering ble utviklet ... og døren til dødelige transfettsyrer ble åpnet. Smør rasjonering i løpet av to verdener kriger og lavere kostnad av margarin ... hadde flere og flere bytter til denne smør erstatning - laget av billig vegetabilsk fett.

Når vegetabilske oljer er hydrogenert ... deres molekylene er kjemisk re-arrangerte. Dette gir et fett - trans fett - som blir semi-hard ved romtemperatur. I utgangspunktet, trans fett etterligner mettet fett som vår smak knopper kjærlighet. Vi er naturligvis trukket til smak og konsistens.

Den semi-solid transfett er stor for baking ... og ikke dyrt som smør eller smult. Dette er et stort pluss for mat prosessorer ... og årsaken til at transfett finnes i de fleste bakevarer - samt stekt mat. Mens dette billig alternativ til smør er en velsignelse for maten beslutningstakere ... det er en farlig bust for forbrukerne. I USA alene, anslagsvis 100.000 mennesker dør for tidlig hvert år ... på grunn av bruken av transfett.

Så hva er så dårlig om Trans fett?

Trans fett har den verste effekt på kolesterolnivået i alle fett. De kjører opp dine nivåer av "dårlig" LDL kolesterol ... samtidig redusere nivåene av hjerte-beskyttende HDL kolesterol. Transfett samlede effekt på kolesterolnivået er ... dobbelt så ille som effekten av mettet fett.

Nylig har transfettsyrer også kommet under ild for skade slimhinnen i blodårene dine. Det er denne skaden som fører til herding av arteries og høyere blodtrykk. Linings av arteriene spille en svært viktig rolle i å kontrollere blodtrykket. Når disse vitale fôr blir skadet, er deres funksjon svekket - noe som resulterer i høyt blodtrykk.

Hvordan kan du unngå Trans fett?

Selv om transfett ble først brukt i margarin ... de fleste margariner har eliminert denne dødelige fett. Men, er de fortsatt finnes i mange bakt varer og stekt mat. Faktisk, på grunn av deres lave kostnader og bekvemmelighet - transfett holde mat fra spoiling - hydrogenerte oljer blir brukt enda mer.

Hold klar av donuts, pommes frites, kaker, rask mat ... selv de tilsynelatende sunn granola bar inneholder ofte dette farlige fettet. Sjekk etikettene nøye ... unngå mat som inneholder hydrogenert eller delvis hydrogenert vegetabilsk oljer.

Endelig litt hjelp fra FDA

Heldigvis er det begynner å bli lettere å finne disse farlige transfettsyrer - og unngå dem. Per januar 2006 er FDA krever mat beslutningstakere å liste den trans fett innhold ... på ernæring fakta etiketten finnes på alle produkter.

Selv en liten mengde transfett i kosten er dårlig for hjerte helse. Bytte over til sunnere fett i dag. Ikke alt fett er bra for deg. Faktisk vil en del fett også hjelpe deg med å redusere blodtrykket. Olivenolje, nøtter og fet fisk vil gi kroppen din en god dose sunt fett.

Nessun commento:

Posta un commento

Archivio blog