Ricerca personalizzata

24/10/11

Aerobic aktivitet

Begrepet aerobic betyr "med oksygen." Under en aerobic aktivitet, svarer det kardiovaskulære systemet, som omfatter hjerte, lunger og blodkar, til fysisk aktivitet ved å øke oksygen som er tilgjengelig for kroppens arbeidende muskler. Aerobic aktivitet innebærer en øvelse rutine som bruker store muskelgrupper, opprettholdes i lang tid og er rytmisk i naturen. Regelmessig aerob aktivitet forbedrer din fitness som hjertet blir sterkere og begynner å fungere bedre. Resultatet er at hjertet kan pumpe mer blod (og dermed økt oksygentilførsel til vev) med hvert hjerteslag. Som din aerobe fitness øker, kan du trene lenger med større intensitet og komme raskere på slutten av økten. Aerobic aktivitet er ofte laget enten High Impact eller Low Impact. Høy effekt aerobic aktivitet omfatter handlinger som tar begge føttene på gulvet, og dermed forårsaker mer risting i leddene når kroppsvekten treffer gulvet igjen. Et eksempel på Low Impact er å vandre mens High Impact er jogging eller hopping opp og ned.

Det er viktig å starte på en lav intensitet og øke dette over de neste ukene som øvelsen føles lettere. For eksempel kan 20 minutter gange, jogging eller en kombinasjon av gange / jogging være tilstrekkelig til å forlate deg heller pusten og ganske sliten i starten av programmet, men etter hvert som ukene går, må du kanskje øke tempoet eller introdusere jogging opp noen grunne bakker for å oppnå en ytterligere økning i fitness. Minn at hjertet fungerer bedre når det er sterk. Fordi hjertet er en muskel, kan det gjøres sterkere med regelmessig fysisk aktivitet eller aerob aktivitet. Forklar at det finnes to typer trening: aerobic og anaerob. Aerobic aktiviteter bruke arm og ben muskler og gi hjertet (og lungene) en kontinuerlig trening. Anaerob aktiviteter bygge og tone muskler, men er ikke like gunstig for hjerte og lunger som aerobic aktiviteter.

Noen av de beste former for aerobic aktivitet er den tradisjonelle idretter. Hvis du får sammen og spille basketball to ganger i uken med venner, dette alene kan være nok til å holde deg sunn og frisk. Det viktigste er å få noen form for aerobic aktivitet, og å gjøre det noe du liker nok til å holde med det. Noen mennesker bør konsultere sin lege før de starter en energisk aerobic aktivitetsprogram. Det beste rådet jeg har er å delta i et treningsstudio for en måned. Dette vil la deg prøve ut mange forskjellige aerobic øvelser og finn ut hvilke du liker.

Nessun commento:

Posta un commento

Archivio blog