Ricerca personalizzata

21/10/11

5 Sensitive Hudpleie Tips

Mange hevder at de har sensitiv hud når de bryter ut etter bruk av et bestemt produkt eller ble utsatt for solen. Men de fleste av enn ikke, er de skyldige bak flekkete hud og kviser bruke upassende produkter for ens hudtype og dårlig hud vaner. Hvis du er en av de mange som bryter ut eller klø etter soleksponering eller bruker et produkt, er det en god idé å avgjøre om sensitiv hud er egentlig årsaken eller noe annet.

Hvordan finne ut om du har sensitiv hud?

Generelt er sensitiv hud tynn med synlige ødelagte blodkar under hudens overflate. Sensitiv hud har også fine porene. Når utsatt for moderate endringer i temperatur, reddens sensitiv hud lett, enten fra kulde eller varme. Sensitiv hud har en tendens til utslett lett når de utsettes for smuss eller selv moderate krefter hudpleieprodukter. Hvis huden din manifesterer disse skiltene, er sjansen stor for at du virkelig har sensitiv hud. For en grundig hud vurdering, er et besøk til en hudlege i orden.

Siden omsorg for sensitiv hud kan være ganske vanskelig, er det tilrådelig å begrense bruken av hudpleieprodukter. Vanligvis, enkel hudpleie regimer er mer effektive på sensitiv hud siden det hindrer produktet overbelastning. Sensitive hudpleie er avhengig av å styrke huden for å redusere følsomheten og øke toleranse.

Hvordan ta vare på sensitiv hud?

1. Hydrat huden din.


Sensitiv hud er utsatt for tørrhet som kan føre til økt følsomhet. Drikker åtte eller flere glass vann og bruk en lett og hypoallergenic fuktighetskrem om dagen kan bidra til å gjenopprette hudens fuktighet eller lipid barriere som fungerer som forsvarsmekanisme mot allergener.

2. Spis hudvennlig mat.

Frukt, grønnsaker og andre vann-rik mat er viktig i korrigere huden ubalanser. Vitamin, mineral, og vanninnholdet i disse matvarene hydrat huden og gjenopprette sin helse. På den annen side kan spise krydret mat og drikker alkohol og koffeinholdige drikker øker hudens følsomhet.

3. Begrense soleksponering.

Soling kan føre til sensitiv hud for å bli rødt og brenne enkelt. Før du går ut, gjelder solbeskyttelse på ansiktet med solkrem og på kroppen med sunblock lotion. Du kan utvide beskyttelsen til dine lepper for å hindre dem fra mørkere. Bruk av en SPF-rik leppepomade under leppestift eller gloss kan beskytte dine lepper. Paraplyer, solbriller og hatter beskytte kroppen, øyne og ansikt fra overeksponering for solen.

4.Beskytt huden hele tiden.


Selv når du er innendørs, trenger huden din fortsatt beskyttelse. Hvis du bor i en airconditioned rom eller en med tvungen oppvarming, bruker en lett fuktighetskrem ofte. Dette vil forhindre at huden tørker ut på grunn av ekstreme temperaturer.

5. Unngå produkter med kunstige fargestoffer og syntetiske dufter.

Fargestoffer og dufter er lagt til hudpleieprodukter bare for å øke markedsføring appell. Huden din trenger faktisk ikke dra nytte av disse tilleggene. Ofte de selv forårsake allergiske reaksjoner og øke hudens følsomhet.

Bortsett fra disse tipsene, er det også en god idé å bytte til hudpleieprodukter som er spesielt utviklet for sensitiv hud. En grundig hud vurdering og konsultasjon med en hudlege kan avsløre deg hudpleie teknikker og produkter som kan bidra til å styrke huden din og minimere dens følsomhet.

1 commento:

Archivio blog