Ricerca personalizzata

09/10/11

Blodtrykket skjermer - Hvorfor du bør vurdere overvåkning i hjemmet

Av alle organene i kroppen vår hjertet er uten tvil den mest kritiske og med rette som, hvis den slutter å pumpe blod rundt i kroppen og levere vitale oksygen til andre organer, inkludert hjernen, vil døden inntreffe svært raskt.

Til tross for dets betydning er imidlertid mange av oss betaler liten eller ingen oppmerksomhet for helsen til vårt hjerte inntil tvunget til å gjøre det, når det ofte er for sent. Og likevel holde en sjekk på hjertet med enkle rutine måling av våre blodtrykket kunne ikke vært enklere.

Som med de fleste ting i livet, hvis hjertet begynner å får problemer da blir det varseltegn gir oss tid til å treffe avbøtende tiltak, og disse signalene kommer ofte i form av unormalt høyt eller lavt blodtrykk.

Prinsippet rolle av hjertet er å ta friskt og oksygenrikt blod og pumper det gjennom de viktigste arteriene og deretter gjennom et nettverk av mindre blodkar til alle deler av kroppen. Som hjertet kontrakter tvinge blod ut i arteriene press utøves på veggene i blodårene. Så, som hjertet slapper av og dens kamre refill klar til å pumpe igjen trykket i arteriene faller.

Ved å måle disse to trykknivåer kan vi få en indikasjon på hvor godt hjertet er å pumpe blod rundt i kroppen og dermed se om det fungerer normalt.

Inntil ganske nylig var det nødvendig å besøke legekontoret å få blodtrykket målt. Legen vil plassere en mansjett rundt overarmen omtrent på nivå med hjertet. Han ville da hans sted stetoskop over brakialarterien der den går nær overflaten av huden på innsiden av armen ved albuen og fortsett å blåse opp mansjetten.

Som mansjetten er oppblåst det strammer rundt armen hindrer blodet strømmer gjennom brakialarterien. Trykket i mansjetten, som er angitt med en kvikksølv manometer festet til cuff, frigjøres sakte og det punktet hvor blodet begynner å strømme gjennom arterien, og som legen hører som en "whoosing" lyden gjennom stetoskop hans, er kjent . Dette er det punktet hvor trykket i mansjetten er lik trykket i arterien som hjertet pumper blod gjennom det og er kjent som det systoliske trykket.

Legen fortsetter deretter å sakte slippe trykket i mansjetten og overvåke lyden av blod som pumpes gjennom arterien inntil ingen lyd i det hele tatt er oppdaget. På dette punktet manometeret indikerer trykket i arterien som hjertet er i ro og påfylling klar til å pumpe igjen. Denne lavere trykket kalles det diastoliske trykket.

Blodtrykket vil variere fra person til person og vil også stige og falle innenfor hver av oss avhengig av en rekke faktorer som tid på dagen, vår aktivitetsnivå, om vi føler stresset, vår generelle helsetilstand og om ikke vi er for tiden tar spesielle former for medisinering.

For den gjennomsnittlige person i ro imidlertid systolisk blodtrykk vil være rundt 120 mm Hg (millimeter kvikksølv) og diastolisk blodtrykk skal være 80 mm Hg. Som en indikasjon på graden av variasjon mellom individer, og i løpet av noen person, er det normale utvalget av systoliske trykket anses å være 90-135 mm Hg og det normale utvalget av diastoliske trykket er 50-90 mm Hg.

Hvis blodtrykket ditt faller utenfor disse målingene, så legen må undersøke videre for å finne ut hvorfor blodtrykket i enten uvanlig høy eller uvanlig lav.

Siden de fleste av oss ikke gå til lege på regelmessig basis, og bare venture i operasjonen når vi absolutt må, kan det ofte være mange måneder eller år, mellom blodtrykk sjekker og vi kunne godt være vandre rundt uvitende at vi har en tidsinnstilt bombe tikker inni oss.

I dag derimot er det en hel rekke svært enkle å betjene og relativt billig blodtrykket skjermer tilgjengelig for bruk i våre egne hjem og absolutt ingen grunn i det hele tatt for ikke å holde et vanlig øye på våre mest verdifulle organ.

Så, før tragedien rammer enten du eller en av dine kjære, hvorfor ikke ta noen minutter å sjekke ut utvalget av blodtrykket skjermer tilgjengelig og kjøpe deg noen fred i sinnet.

Nessun commento:

Posta un commento

Archivio blog