Ricerca personalizzata

17/10/11

Alder - Relaterte Muskel Endringer

En av kjennemerket funksjoner av aldring er tap av muskelmasse og styrke. Mye av dette tapet kan forklares med endringer i nevromuskulære systemet som redusert antall motoriske nevroner, redusert antall muskelfibre, og redusere muskel fiber størrelse. Men det er viktig å spørre om disse endringene er en konsekvens av aldring eller bare et resultat av en inaktiv livsstil.

Aldersrelaterte endringer til Muscle

Den aldersrelatert nedgang i muskelmasse synes å oppstå i to faser. Den første eller "slow" fase av muskel tap, der 10% av muskelmasse går tapt, skjer mellom 25 og 50 år. Flertallet av muskel tap oppstår etterpå hvor ytterligere 40% er tapt i alderen 50 til 85. Overall, mister kroppen 50% av sin muskelmasse ved 80 år. Dette muskelatrofi kan forklares med betydelig nedgang i både antall muskelfibre, samt i muskel fiber størrelse.

Det har vist seg at aldring resulterer i et tap av kraft og hastighet produsere raske twitch fibre (særlig IIb) og en økning i de mer aerobic langsomme twitch fibre. Dette synes å være fornuftig fordi bevegelser som krever en høy hastighet av sammentrekning (som hopp og sprint) har en tendens til å være mindre i eldre år.

Mekanismer of Strength Loss

Problemene med avtagende styrke kan sees i sitt bidrag til osteoporotiske nedgang i bentetthet, arthritic leddsmerter, og en generell redusert funksjonsevne.

Med tap i muskelmasse kommer tydeligvis en reduksjon i muskelstyrke. Men som med muskel tap, mest styrke tap er ikke vesentlig før den sjette tiår. Som kort nevnt, kan dette tapet i styrke skyldes en nedgang i antall motoriske enheter (nerve-muskel fiber kompleks), redusert antall muskelfibre og reduksjon i muskel fiber størrelse. Det er også kjent at en nedgang i ben styrke forut overekstremitetene styrke tap hos eldre. Dette er viktig på grunn av det faktum at styrke, snarere enn kardiovaskulær funksjon, anses å være den mest fysisk begrensende faktor hos eldre. Dette er tydelig når man vurderer styrke-begrensende aktiviteter møtt av mange eldre som reiser seg fra sittende stilling eller gå opp trapper.

Oppmuntrende er det å finne at aldring ikke ser ut til effekt eksentrisk styrketrening. Denne fasen av sammentrekning er en viktig faktor for eldre på grunn av den mulige sammenhengen mellom dårlig eksentrisk styrke og forekomsten av fall hos eldre.

Viktigheten av aktive leve

Regelmessig mosjon er den mest effektive måten å bremse og motvirke effekten av alder-relaterte muskel og styrke tap. Sammenligninger mellom aktiv og stillesittende eldre voksne tyder på at mye av styrken tap med aldring skyldes livsstilsfaktorer. For eksempel, gjør personer som fortsetter å bruke visse muskler på en jevnlig basis ikke viser den samme aldersrelatert nedgang i styrke. Generelt, muskelatrofi, og dermed styrke tap vil oppstå enhver tid musklene er ikke nødvendig å arbeide mot en gitt belastning. Resultatet vil bli en nedgang i proteinsyntesen ledsaget av en økning i protein sammenbrudd. Overall, muskel atrophies og mister mye av sin styrke, egenskaper vanligvis sett i astronauter under romferder. Innlemming regelmessig styrketrening er den mest effektive middel for å dempe denne effekten.


Oppmuntrende funn

Studier har konsekvent vist at regelmessig trening kan forbedre muskulær utholdenhet og styrke hos eldre på en måte som ligner den som ble observert hos unge mennesker. En av de største studiene på dette feltet ble gjort ved McMaster University flere år siden. Forskerne så på effekten av to år med to ganger / uke styrke trening (80-85% 1RM) over 114 personer i alderen 60-80 år. Resultatene indikerte jevn økning i styrke i hver av de muskelgruppene testet uten tegn til plateauing. Det var også signifikante økninger i muskelmasse tilhørende gevinster i styrke, og kanskje enda viktigere, det var bevis for at disse styrkeøkning oversatt til bedret funksjon (målt ved å gå og trapp klatring ytelse).

Selv om det er visse uunngåelige endringene som skjer med aldring, er det mulig å utsette eller dempe tap muskelmasse og styrke normalt følger disse endringene. Siden så mange daglige aktiviteter som gange, trapper, og stå opp fra en stol er så avhengig av styrken er det viktig å minimere aldersrelaterte tap i styrke så mye som mulig. Musklene i eldre voksne opprettholde sin evne til å tilpasse seg, og derfor bør regelmessig styrketrening (2-3x/week) implementeres inn i livsstilen av slike individer. Dessuten trenger en lignende styrketrening protokoll å være ansatt i yngre voksne som middel til forebygging og bo sunt i gylne år!

2 commenti:

  1. Since the admin of this web page is working, no doubt very shortly it will be famous, due to its
    quality contents.

    Look at my weblog: http://wiki.imwe.net/index.php?title=User:Vilma92V

    RispondiElimina
  2. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
    say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

    Here is my web blog: Auravie Wrinkles

    RispondiElimina

Archivio blog