Ricerca personalizzata

04/01/12

Kardiovaskulær sykdom og kvinner

Hjerte-og karsykdommer, også kjent som CVD, er nummer én morder av menn og kvinner i alle etniske grupper i USA. Hjerte-og karsykdommer inkludere slike plager som høyt blodtrykk, arrythmia, klaffesykdom, hjertesvikt og hjerneslag. Selv om bekymringer av mer "high profile" sykdommer som brystkreft er i forkant på mange kvinners sinn, er den harde sannheten som en av fire kvinner er berørt med noen form for kardiovaskulær sykdom.

Risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer er ting som høyt blodtrykk, fedme, unormal blodsukker, og selv bruk av tobakk, blant andre faktorer. Når fanget i tidlig alder, kan disse risikofaktorene være dempet for å unngå manifestere seg som hjerte-og karsykdommer senere.

Endre livsstilen kan bidra til å redusere sjansene for hjerte-og karsykdommer. Slike endringer som å spise en diett som er lav i fett og kolesterol, og legger mer frukt og grønnsaker til kosthold, drikker nok vann daglig, og trene en halv time om dagen er alle måter at leger foreslår kan bistå i å redusere sjansene for hjerte sykdom.

Hjerte-og karsykdommer er kjent som tause mordere, så de har ofte ingen symptomer. Hvis du tror du kan være å ha noen symptomer på hjertesykdom, bør du snakke med legen din om de mange tester tilgjengelig. Legene begynner ofte med enkle tester, kan resultatene som fører til tester som er mer komplekse.

I forbindelse med kardiovaskulær sykdom er "ekstra" hjerteslag, som typisk skjer når det er en irritasjon i nedre del av hjertets pumping kamre. De avbryter den normale hjerterytmen, noe som kan føles som et tapt slag. Dette kan faktisk være et ufarlig "innfall" av kroppens funksjoner, eller kan føre til problemer som er langt mer alvorlig.

Hvis en kvinne har disse hjertebank eller andre symptomer som svimmelhet, tåkesyn, eller kortpustethet, bør hun kontakte sin lege umiddelbart. En komplett medisinsk historie, fysisk eksamen, og andre tester vil bli gjennomført for å fastslå årsaken til disse atferd, som kan være alt fra stress-relatert atferd til noe langt mer farlig. Råd og konsultasjon av en lege hvor hjertesykdom er opptatt av er den eneste veien å gå.

Nessun commento:

Posta un commento