Ricerca personalizzata

05/03/14

Karbohydrater og mister vekt !


Enkelt sagt , er karbohydrater brytes ned av ulike enzymer til enkle sukkerarter deretter glukose , slik at de kan bli absorbert inn i blodet . Fordøyelsesenzymer er som biologiske saks - de hogge lange stivelsesmolekylertil enklere seg .

Ifølge eksperter , hvis vi ikke kan brenne alt fettet vi spiser , blir resten lagret som fettvev . Dette fettforbrennende evne bestemmes av mengden av insulin i blodet vårt . [ Merk: en viktig faktor i insulin utgivelsen er glykemisk indeks ( GI ) verdien av carb - mat eller måltid fortært . ] Når insulinnivået er lavt , brenne vi hovedsakelig fett . Når de er høye , vi brenner hovedsakelig karbohydrater . Men et problem oppstår når insulinnivået forblir konstant høy , som i tilfelle av individer som lider av insulin insensitivitet . I slike tilfeller , et konstant behov for å brenne karbohydrater reduserer vår fettforbrennende evne . Resultat ? Mer fett lagres som fett ( adipose ) vev.

Generelt sett, blir hastigheten på fordøyelsen bestemmes av den kjemiske natur av carb seg selv, og dermed hvor " resistent " er det til aktiviteten av enzymene . Et enkelt sukker er vanligvis mye mindre motstandsdyktig enn en stivelse, og oppsluttes eller metabilized mye raskere . Ting som senker fordøyelsen omfatter: nærvær av syre (fra magesaft eller selve maten ), og nærvær av løselig fiber.

Høye insulinnivåer kan øke risikoen for fedme

Dette er grunnen til at eksperter kobler høye insulinnivået , sammen med en redusert evne til å forbrenne fett , med fedme . Og som du kan se , er høye insulinnivåer vanligvis bestemt av hvilken type karbohydrater vi spiser . Høy GI matvarer eller måltider utløse høyere nivåer av insulin enn middels eller lav GI matvarer . Dette er grunnen til at glykemisk indeks er ansett å være så viktig for å vurdere carb matvaner .

Som vi har sett , er menneskekroppen drevet av glukose . Derfor er alle matvarer må bli omdannet til glukose før de kan anvendes som brennstoff . Karbohydrater er lettere omdannes til glukose enn protein -eller fett , og anses å være kroppens "foretrukne " energikilde, og hjernens viktig energikilde.

Enkle karbohydrater (med unntak av fruktsukker ) er lettere omdannet til glukose fordi deres molekylære strukturen bryter ned raskere i magen og tynntarmen . Derfor er disse karbohydrater øke blodsukkeret i blodet ganske raskt ( mindre enn 30 minutter ) . Dette forklarer hvorfor diabetikere , som tidvis lider av en svært lav blodsukkernivå, raskt kan gjenopprette sin balanse ved å spise enkle carb - matvarer, som godteri .

Nessun commento:

Posta un commento