Ricerca personalizzata

17/12/11

10 vanligste symptomene på depresjon

Hvert år omtrent 9,5 prosent av den amerikanske befolkningen lider av depresjon. Depresjon er en alvorlig sykdom som påvirker daglige liv og ødelegger familier. Det er en lidelse som styrer sinnet og dens funksjoner forårsaker tap av appetitt, søvnløshet, humørsvingninger, og en dyp følelse av fortvilelse.

Symptomene på depresjon er varierte og alvorlighetsgraden endres med tiden. Og, kan ifølge eksperter depresjon være en arvelig lidelse, eller forårsaket av livstruende sykdommer eller stress. Andre årsaker er visse sykdommer, medisiner, narkotika, alkohol eller psykiske lidelser. Kvinner er sett til å oppleve depresjon mer enn menn, og dette skyldes hormonelle svingninger, Menstruasjon endringer, graviditet, abort, pre-menopause, og etter menopause.

Vanlige symptomer er:

1. En urokkelig tristhet, angst, eller tomhet.

2. Overveldende håpløshet ledsaget av pessimistisk følelser.

3. Extreme skyldfølelse, en følelse av hjelpeløshet, og ingen følelse av selvtillit verdt.

Fire. Tap av energi, en nedbremsing av metabolisme, og aktivitetsnivå. Å være plaget av konstant trøtthet.

5. En følelse av hjelpeløshet sammen med et økende manglende evne til å fokusere og ubesluttsomhet.

Seks. Tap av god søvn og utvikling av ekstrem søvnløshet.

7. Uforklarlig vekttap eller vektøkning. Utløst av tap av appetitt eller spiseorgier.

8. Grubling og suicidale tilbøyeligheter.

9. Irritabilitet, kort temperament, samt rastløshet.

10. Fysiske plager som hodepine, fordøyelsesproblemer, og kroniske smerter uten noen spesiell grunn.

Hvis du opplever noen av de ovennevnte sammen med en markert endring i atferd gjøre konsultere legen din. Han vil gi deg en grundig undersøkelse for å utelukke fysiske årsaker til depresjon samt eventuelle underliggende medisinske problemer. Så hvis nødvendig vil han anbefale at du oppsøke en psykiater eller psykolog.

Ta saken i hånden og prøve og slette negativitet fra sinnet ditt. Skjær ut fra deg livet begreper som utmattelse, verdiløshet og håpløshet. Endre ditt liv ved å sette deg noen mål. Prøv og slappe av, meditere og nyte musikk. Starte nye aktiviteter som absorberer din tid, så vel som interesser. Gå ut og møte mennesker og delta i gruppeaktiviteter. Unngå selskap med negative mennesker. Bestem deg for å nyte en film, ballgame, familietur, picnic, eller trek. Vær positiv, selvsikker, og har tro på deg selv. Tro er i seg selv en stor healer. Bestem deg for å endre verden til det bedre. Men ikke følger legens råd. Behandling kan inkludere: antidepressive medisiner, psykoterapi, samt endringer i livsstil. I ekstreme tilfeller elektrokonvulsiv terapi eller lysterapi er foreskrevet.

Hvis din depresjon eskalerer eller du er suicidal søke hjelp fra familien din lege eller helsepersonell. Må ringe en lokal helse-avdeling, et fellesskap mental helse senter, eller sykehus eller klinikk. Noen vil strekke en hjelpende hånd og snakke deg gjennom krisen.

Nessun commento:

Posta un commento