Ricerca personalizzata

05/11/14

10 Enkle måter å et sunt kosthold for barn


Opprette et sunt hjem kan være enklere enn du tror.

Opprette en ernæringsmessig sunn hjem er en av de viktigste trinnene du kan ta for å sikre helsen til barnet ditt. For å starte, gjøre smarte matvalg, og hjelpe barnet til å utvikle et positivt forhold til sunn mat. Dine barn vil lære deres mat Smarts fra ditt eksempel.

Her er de 10 beste tips for å få barna til å spise sunn mat:

1. Ikke begrense mat. Begrense mat øker risikoen barnet kan utvikle spiseforstyrrelser som anoreksi eller bulimi senere i livet. Det kan også ha en negativ effekt på vekst og utvikling. Også ved å begrense mat vil du faktisk øke risikoen for overspising senere på dagen som vil føre til vektøkning.

2. Hold sunn mat på hånden. Barn vil spise hva som er lett tilgjengelig. Hold frukt i en skål på disken, ikke begravet i skarpere delen av kjøleskapet ditt. Husk, kan barnet ditt bare velge matvarer som du lager i huset, ved å begrense 'junk food' du vil, som standard, lære barnet hvordan å velge sunnere matvarer.

3. Ikke merke matvarer som "god" eller "dårlig". I stedet knytte mat til de tingene barnet ditt bryr seg om, for eksempel sport, akademikere og hobbyer. La barnet få vite at lean protein som kalkun og kalsium i meieriprodukter gi styrke til sine idretter og akademiske prestasjoner, antioksidanter i frukt og grønnsaker legge glans til hud og hår og karbohydrater i hele korn vil gi dem energi til å leke.

4. Ros sunne valg. Gi barna en stolt smil og fortelle dem hvor smart de er når de velger sunn mat. Barna trives på positiv forsterkning!

5. Ikke mase om usunne valg. Hvis barnet ditt velger usunn mat sjelden, ignorere det. Men hvis barnet ditt ønsker alltid fet, stekt mat, omdirigere valg. Du kan prøve å steke potet kjepper i ovnen (kastet i bare litt olje) i stedet for å kjøpe pommes frites. Eller, hvis barnet ønsker godteri, kan du gjøre ferske jordbær dyppet i litt sjokoladesaus. For opptatt? Deretter holde naturlig søt tørket frukt hjemme for rask snacks. Med konsekvent innsats smak knopper endring og snart barnet ditt vil være craving sunn mat.

6. Bruk aldri mat som belønning. Dette kan skape vektproblemer senere i livet. I stedet belønne barna med noe fysisk og moro - kanskje en tur i parken eller en kjapp runde fangst.

7. Sett deg ned til familiemiddager på kvelden. Hvis dette ikke er en tradisjon i hjemmet ditt, bør det være. Forskning viser at barn som spiser middag ved bordet med sine foreldre har bedre ernæring og er mindre sannsynlighet for å komme i alvorlig trøbbel som tenåringer. Start med en kveld i uken, og deretter jobbe opp til tre eller fire, til å gradvis bygge en vane.

8. Forbered plater på kjøkkenet. Der kan du sette sunn deler av hvert element på alles middag plate. Dine barn vil lære å gjenkjenne riktig porsjonsstørrelser. Altfor ofte folk går for sekunder og selv tredjedeler bare fordi maten er rett der. Du legger kanskje merke at du trenger mindre mat for å føle seg full!

9. Gi barna en viss kontroll. Be dine barn til å ta tre biter av alle matvarer på deres plate og gi den en karakter, for eksempel A, B, C, D eller F. Når sunn mat - spesielt visse grønnsaker - få høye karakterer, tjene dem oftere . Tilby elementene dine barn ikke liker sjeldnere. Dette lar barna delta i beslutningsprosesser. Tross alt, er spise en familie affære!

10. Snakk med din barnelege. Alltid snakke med barnets lege før du setter barnet på en diett, og prøver å hjelpe barnet opp i vekt, eller å gjøre noen betydelige endringer i type mat barnet spiser. Aldri diagnostisere barnet som for tung, eller for tynn, selv. Hvis vektendring anbefales søke hjelp av en kostholdsekspert.

Nessun commento:

Posta un commento