Ricerca personalizzata

06/10/15

Spise godt og gå ned i vekt


Er klærne dine strammere enn du ønsker? Har du endelig bestemte seg for å komme ned til en sunn vekt og holde den der? Da er det på tide å sverge av kjepphest dietter for godt.

I flere tiår har de fleste ernæring fagfolk fortalte oss om og om igjen at vekten er avhengig av kalorier i og kalorier ut. For å oppnå og opprettholde en sunn vekt, i tillegg til å få rikelig med mosjon for fitness og å brenne av overflødige kalorier, er det viktig å spise et bredt utvalg av matvarer for å få et balansert utvalg av næringsstoffer.

En kalori-smart diett består av næringsrike matvarer som leverer et godt antall av essensielle næringsstoffer i forhold til deres kalori teller. Næringsrike matvarer inneholder hele korn matvarer; grønnsaker; frukter; magert kjøtt, fjærkre, fisk og sjømat, egg og kokte tørre bønner; og skummet eller lettmelk matvarer. For balansert, diett-messig spise, bare velge en hel-korn mat, en vegetarisk eller to, en frukt, en mager proteinkilde og en lettmelk mat til hvert måltid. Også huske på at forskning har vist at blant annet animalsk protein matvarer i et vekttap diett bidrar til å bevare muskelmasse mens fett er tapt.

Egg er en av de høyeste kvalitet proteinkilder og leverer også varierende mengder av en rekke andre næringsstoffer, alt for bare 75 kalorier per Large egg. I tillegg til å være rask og enkel å tilberede, næringsrike egg går veldig bra med hele korn matvarer, grønnsaker og frukt som du trenger. For eksempel, er en Open-Faced spinat omelett Sandwich en smakfull, velbalansert combo som trenger bare en servering av frukt og lettmelk til å gjøre en solid, sunn måltid når som helst på dagen.

Open-Faced spinat omelett Sandwich

(4 porsjoner)


Matlaging spray

4 kopper friske hele baby spinat blader eller hakkede store spinatblader (ca 6 oz.)

1 ss vann

4 egg

En halv kopp lav-fett (1%) cottage cheese

2 ts italiensk krydder, knust

1 (8 til 9 tommer) vanlig, tomat eller urt-krydret focaccia brød, delt på tvers (ca 5 oz.)

4 tomat skiver


Jevnt pels 10-tommers omelett panne eller stekepanne med spray. Legg spinat og vann. Dekke. Stek over middels varme til spinat er visnet, ca 1 minutt. Helle ut væsken, hvis det er nødvendig. I medium bolle, slå sammen egg, ost og krydder til blandet. Hell over spinatblandingen. Forsiktig røre å fordele blandingen i pannen. Dekke. Stek over middels varme til eggeblandingen er nesten satt, ca 4 til 5 minutter. Fjern fra varmen. La stå, dekket, før eggeblandingen har stivnet helt, ca 2 til 3 minutter. Med pannekake turner eller slikkepott, skyver frittata fra pannen på nederste halvdel av brød. Topp med tomat skiver og øverste halvdel av brød. Å tjene, skåret i båter.


Næringsinnhold per porsjon 1/4 oppskrift å bruke baby spinat og vanlig focaccia brød: 217 kalorier, 8 g fett, 216 mg kolesterol, 448 mg natrium, 121 mg kalium, 23 g karbohydrater, 15 g protein og 10% eller mer av RDI for vitaminene A, C og B12, riboflavin, kalsium, jern, fosfor, kostfiber

Nessun commento:

Posta un commento