Ricerca personalizzata

16/10/15

Kontroll diabetes - begynne å unngå hvetemel, hvitt salt, te og kaffe


Hvetemel

Hvete er den mest vanlige korn brukt over hele verden for fremstilling av brød. Det er en god kilde til energi. Med sin avgjørende belegg av kli, vitaminer og mineraler, er det en utmerket helse-bygningen mat.

Hvete er vanligvis malt til mel for bruk som mat. Men raffinert hvetemel utgjør en alvorlig helsefare for de ulike bearbeidede matvarer blir brukt i dag for sin deilige smaken, er hvitt mel (Maida) spesielt skadelig. Den kolossale tap av vitaminer og mineraler i raffinert hvetemel har ført til utbredt forekomst av forstoppelse og andre relaterte disgestine forstyrrelse og ernæringsforstyrrelser, spesielt diabetes. Forbruket av hvetemel er således en viktig medvirkende årsak til diabetes, og dens forverring, hvis sykdommen allerede har utviklet seg.

Hvit Salt

Vanlig salt eller natriumklorid er en viktig faktor i å opprettholde syre-base likevekt av kroppen. Det er også viktig for produksjonen av saltsyre i magen. Således, mens en viss mengde salt viktig for kroppen system, kreves det i svært små mengder, fra 10 til 15 g per dag.

Overdreven bruk av salt setter ekstra belastning på nyrene, kan føre til høyt blodtrykk, som er nært knyttet til diabetes. Overdrevent inntak av salt fremmer væskeansamlinger i kroppen, noe som på sikt kan føre til fedme, som er en potent årsak til diabetes. For mye salt er derfor skadelig og kan fremme eller fremskynde inntreden av diabetes.

Salt (natriumklorid) og natriumkonserveringsmidler tilsettes til de fleste bearbeidet mat. En natriumkontrollert diett må unngå eller begrense saltet snacks; pickles og mange andre behandles lettere mat.

Te og kaffe

Drikke te og kaffe er en alvorlig helsefare for diabetikere. Den mest alkaloid prinsipp i både te og kaffe er koffein. Koffein er et avhengighetsskapende stoff som ligner på kokain i så mye som det stimulerer sentralnervesystemet. Selv om disse effektene er kortvarige, har det blitt observert at de fører til abstinenssymptomer av irritabilitet, slapphet, hodepine og angst. Det daglige inntak av te og kaffe forårsaker dårlig fordøyelse og gassdannelse, diaré og forstoppelse. De øker også blodsukkernivået, noe som kan føre til diabetes eller forverre dens symptomer hvor sykdommen allerede er til stede.

Nessun commento:

Posta un commento